11.4 C
София
вторник, април 23, 2024
НачалоБългарияЗабравените герои на една баскет федерация

Забравените герои на една баскет федерация

Всъщност, на БЪЛГАРСКАТА федерация

Днес (17 август) мъжкият ни национален отбор по баскетбол кацна на летище София в 17:50 часа с полет от Виена. А не,както първоначално обявеното от пресслужбата на баскетболната ни федерация, в 20:05 ч. 

„Какво толкова?!“, ще си кажат някои, „Какъв е проблемът?!“. Ами, проблем има. И той не датира от днес.

Проблемът е, че липсата на коректна информация или по-скоро съобщената грешна лиши родните баскетболни медии от възможността да посрещнат подобаващо представителния ни тим, който завърши предварителната квалификация за Световното първенство през 2019 г. без нито едно поражение.

Проблемът е, че очевидно българската федерация по баскетбол няма нужда от българските медии. И че изглежда българският баскетбол е на толкова високо ниво, че няма нужда от реклама в медиите, които с новината или без новината за прибирането на националите ще си затворят вестниците, ще си ударят дневната норма от посещения и ще си излъчат емисиите.

Навреме на аерогарата почти нямаше кой да поздрави с „Добре дошли“ 12-те „лъва“ на Любомир Минчев, които се завърнаха от Беларус уморени след мач, в който се бореха за честта на България и в който играха докрай, макар класирането им напред в същинските квалификации за Мондиал 2019 да бе подсигурено още преди седмица в Ботевград с безапелационна победа над Португалия.

Героите ни, макар и забравени от баскет централата, се прибраха с високо вдигната глава и усещане за добре свършена работа. А какви бяха първите им думи след като стъпиха на родена земя… можем само да гадаем. 

Иначе… Добре дошли, „лъвове“!

Автор: Миряна Мирочник

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани