12.7 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоЕвропаЖалгирис смачка фасона на Анадолу Ефес (ВИДЕО)

Жалгирис смачка фасона на Анадолу Ефес (ВИДЕО)

Литовците остават начело в Евролигата с 4-0 от началото на сезона

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Жалгирис запази лидерството в Евролигата, след като съсипа Анадолу Ефес – отборът с най-доброто нападение през изминалия сезон в турнира. Краен резултат в Каунас – 89:73.

И ОЩЕ: Литовският гранд върви перфектно до този момент: 4 мача, 4 победи и нито една загуба. Анадолу не може да се похвали със същото: от началото на кампанията съставът от Турция има само един успех и 3 поражения.

НАЙ-ДОБРИ: Силен мач на Найджъл Хейс. Американското крило стана реализатор №1 за Жалгирис в двубоя със 17 точки. Той не пропусна нито една от стрелбите си от близко и средно разстояние (3/3), а освен това реализира и 3 тройки от 5 опита. Две местни момчета – Лукас Лекавичиус и Мариус Григонис добавиха по 12 точки всеки.

За Анадолу Ефес най-резултатен отново бе американец – Брайън Дънстън вкара 20 точки (8/9 за 2 точки), но те не се оказаха достатъчни за тима от Истанбул. С 16 точки и 6 асистенции напусна паркета Крунослав Симон.

КРАЛЯТ НА ЧАДЪРИТЕ: Такъв безспорно е Брайън Дънстън. Със своите 2 чадъра в срещата, той заформи общата бройка на направените от него чадъри в Евролигата на 249. Толкова има и испанецът Фран Васкес, а това е и рекорд на турнира. Дънстън може да задмине Васкес още в следващия мач на Анадолу Ефес и да оглави престижната класация самостоятелно.

СТАТИСТИКАТА НЕ ЛЪЖЕ: На пръв поглед и двата отбора допуснаха по 11 грешки. Разликата обаче е там, че Жалгирис успя да реализира цели 18 точки, възползвайки се от пропуски на съперника, докато Анадолу Ефес – едва 7 точки.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 22 октомври Жалгирис ще приеме Валенсия, а ден по-късно Анадолу Ефес ще се изправи срещу АСВЕЛ у дома.

СТАТИСТИКА ОТ ЖАЛГИРИС – АНАДОЛУ ЕФЕС

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани