13.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоЕвропаЖалгирис порази АЛБА в Берлин (видео)

Жалгирис порази АЛБА в Берлин (видео)

Силен финален щурм донесе победата на литовците

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Жалгирис увеличи серията си от победи в Евролигата на 5 поред. Литовският първенец надделя над АЛБА Берлин със 74:71 като гост в мач от 17 кръг в турнира на богатите. Селекцията от Каунас е с баланс от 10-7 и заема седмо място в класирането, докато германците са 13-ти с 6 успеха и 10 поражения.

НАЙ-ДОБРИ: Найджъл Хейс завърши с 18 точки и 6 борби за Жалгирис. Жофри Лаверн добави 16 и 7 борби. Мариус Григонис се разписа с 12 точки и 5 асистенции.

Симоне Фонтекио бе най-резултатен за АЛБА Берлин с 14 точки и 5 борби. С по 11 останаха Найлс Гифи, Тим Шнайдер и Люк Сикма.

СТАТИСТИКАТА НЕ ЛЪЖЕ: Мариус Григонис отново бе в основата на успеха на литовците, като бе автор на 8 точки от 12-те точки на тима си в последните 3 минути на двубоя.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 7 януари 2021 г. АЛБА Берлин ще приеме Макаби Тел Авив, а ден по-късно Жалгирис ще излезе срещу Химки.

СТАТИСТИКА ОТ АЛБА БЕРЛИН – ЖАЛГИРИС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани