12.8 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоБългари в чужбинаЕмил Стоилов ще трупа опит с нов отбор в Испания (видео)

Емил Стоилов ще трупа опит с нов отбор в Испания (видео)

Центърът ще играе за Менорка до края на сезона

Емил Стоилов и неговият Естудиантес са постигнали договорка да удължат своето споразумение. Това обявиха официално от испанския клуб.

Според информацията, контрактът на национала е обновен до края на 2024/2025. Емил Стоилов обаче ще трупа опит с нов отбор до края на сезона. Центърът ще играе под наем за участника в лига LEB Plata Менорка.

„Много съм развълнуван да бъда част от този велик клуб и се надявам да помогна на отбора да постигне целта за сезона. С много от играчите и част от треньорския щаб сме заедно от години и сме изживели много красиви моменти, така че идването ми в Менорка за мен е като прибиране у дома”, сподели Емил Стоилов пред официалния сайт на клуба.

Чувал съм много за феновете и във всички мачове, които съм гледал, залата изглежда почти пълна. Виждате как хората се наслаждават на баскетбола, изживяват всеки мач и затова е много важно да поддържаме добрата линия, по която върви отборът, така че феновете да идват да ни подкрепят със същия ентусиазъм, който показват досега. Надявам се да се видим скоро в „Бинтауфа“, за да продължим да побеждаваме и да се наслаждаваме заедно на това, което харесваме най-много“, добави баскетболистът. 

През 2022/2023 Емил Стоилов има средно по 3.2 точки и 2.8 борби в общо 18 срещи в лига LEB Oro като част от Естудиантес. С мъжкия отбор той игра в същата лига и през миналия сезон.

В кариерата си досега 212-сантиметровият баскетболист има и кратък период в друг испански отбор Реал Каное.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани