8.8 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоБългари в чужбинаЕмил Стоилов е Най-добър млад играч на България за 2021/2022

Емил Стоилов е Най-добър млад играч на България за 2021/2022

Центърът на испанския Естудиантес е събрал общо 38 точки в анкетата „Рачо Колев – едно сърце, една игра”

Националът Емил Стоилов стана Най-добър млад играч на България за 2021/2022 в анкетата „Рачо Колев – едно сърце, една игра”. В допитването участие са взели представители на 14 родни медии.

Баскетболистът на испанския Естудиантес е осмият, който ще получи наградата. Преди него тази чест получават Константин Костадинов, Лъчезар Димитров, Цветомир Чернокожев, Иван Алипиев, Александър Везенков (4 пъти), Димитър Димитров и Станимир Маринов.

Емил Стоилов е събрал общо 38 точки в анкетата, а след него се нареждат Константин Костадинов (Палмер Палма) с 32 и Цветомир Чернокожев (Левски) с 13 точки. Центърът ще получи приза си на по-късен етап.

Емил Стоилов е сред кандидатите, подали ранни заявки за драфта в НБА

Емил Стоилов, който наскоро се превърна в един от кандидатите с ранни заявки за драфта в НБА, трупа опит в Испания през последните години. През миналия сезон бившият играч на ЦСКА и Овергаз се изявява в елитната ACB лига, а през настоящия играе в лига LEB Oro.

В края на миналата година Емил Стоилов дебютира за мъжкия национален отбор на България в световната квалификация срещу Литва.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани