10.7 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоБългарияЕдна глоба след последното заседание на ДАС към НБЛ

Една глоба след последното заседание на ДАС към НБЛ

От лигата с указание към Черноморец

НБЛ следи какво се случва и в плейофите. От Дисциплинарно-административния съвет към лигата към лигата наложиха глоба за техническо нарушение след първите мачове от 1/4-финалите.

Ето какви са решенията от последното заседание на ДАС:

На заседание, проведено на 03.05.2022 г., Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) разгледа доклада на Ивелин Тонков – дежурен представител на БФБ двубоя между Черноморец Бургас и Спартак Плевен от 02.05.2022 г. в гр. Бургас. Въз основа на доклада ДАС реши:

– Налага на Николай Маринов, състезател с №33 от отбора на БК „Спартак Плевен“, глоба в размер на 200 (двеста) лева на основание чл.34, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №4 (Плейоф – четвъртфинали) между отборите на БК “Черноморец Бургас” и БК „Спартак Плевен“, проведена на 02.05.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с №33 от отбора на БК „Спартак Плевен“ – Николай Маринов – е отсъдено техническо нарушение за реакция срещу съдийско отсъждане. Нарушението е второ за настоящия сезон на състезателя и е конкретно определено по размер в ДАП.“

Въз основа на същия доклад ДАС указва:

„на БК „Черноморец Бургас“ да приведе в състояние, съответстващо на нормативната уредба, оборудването в спортната зала, лицензирана от Комисията на БФБ по материално-техническата база (арг. от чл. 7 от Правилата за провеждане на държавно първенство – мъже на НБЛ (Правилата).

В доклада на дежурния представител на БФБ е посочено несъответствие на оборудването, а именно: Слаб звуков сигнал на уредът за 24 секунди, което е нарушение на чл.7, ал.1, т.16 от Правила за провеждането на държавно първенство-мъже НБЛ.

Указанието следва да бъде изпълнено до следващия домакински мач на отбора, в противен случай на същия ще бъде наложена санкция, съгласно чл. 8, ал. 3, предложение 2-ро от Правилата.

ПрезGoogle
ИзточникНБЛ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани