3 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългари в чужбинаЕвропейска шампионка с България подписа в Германия

Европейска шампионка с България подписа в Германия

Валерия Алексиева е готова да трупа опит в чужбина

Българско присъствие при дамите ще има и в Германия през следващия сезон. Валерия Алексиева ще продължи кариерата си в немския АЛБА Берлин, който е част от Втора Бундеслига, регион Север.

Нямам търпение да опозная моите съотборнички и да преследвам целите си с тях. След времето, което прекарах в България, вече съм готова да натрупам опит в чужбина и да постигам резултати с АЛБА. Радвам се, че ще живея в голям, красив град като Берлин, както и че ще помогна за един незабравим сезон, който да направи отборът и нашите фенове горди“, сподели пред официалния сайт на клуба българският гард.

За бившата националка до 20 г. това ще бъде първа година в чужбина. През последната година Валерия Алексиева носи екипа на Славия, с който спечели бронзови отличия в турнира за Купата на България и в женското първенство. На сметката си тя оставя средно по 8.6 точки, 2.0 борби и 2.0 асистенции в общо 21 мача.

В кариерата си досега Валерия Алексиева преминава още през Асеновец 2005, Локомотив Стара Загора и Миньор Перник. С националния отбор на България за жени до 20 г. триумфира на европейското в Дивизия Б през 2019 г. 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани