13.5 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоЕвропаЕвролигата с нов президент от следващата година

Евролигата с нов президент от следващата година

11-те клуба-акционери в турнира са провели гласуване за смяната на Жорди Бертомеу

11-те клуба-акционери в Евролигата са гласували освобождаването на Жорди Бертомеу от поста президент и главен изпълнителен директор. Това съобщава Eurohoops.

Според информацията, резултатът от гласуването е 6 на 5 в полза на смяната на Бертомеу. Трябва да се отбележи, че лицензирани клубове като АСВЕЛ и Байерн Мюнхен все нямат право да участват в гласуването. За оттеглянето на досегашния президент на Евролигата са гласували ЦСКА Москва, Олимпиакос, Макаби Тел Авив, Жалгирис, Панатинайкос и Армани Милано, докато зад него са застанали испанските клубове.

Жорди Бертомеу ще бъде сменен официално на 30 юни догодина, като ще му бъде предложена позицията на консултант в новото ръководство.

През последните месеци редица клубове от Евролигата изразиха несъгласието си с работата на досегашния ръководител. Основните им притеснения са свързани с финансовото състояние на най-силната клубна надпревара на Стария континент.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани