9.6 C
София
сряда, април 24, 2024
НачалоЕвропаЕвролигата спря участието на руските отбори

Евролигата спря участието на руските отбори

Ако ситуацията в Украйна не се промени, резултатите на ЦСКА Москва, УНИКС Казан и Зенит ще бъдат анулирани

Евролигата спира мачовете на руските отбори в своите надпревари, заради войната в Украйна. Става въпрос за срещите на ЦСКА Москва, УНИКС Казан и Зенит от турнира на богатите, както и на Локомотив Кубан в Еврокъп.

„Евролигата непрекъснато следи развитието на ситуацията. Ако тя не се развие по благоприятен начин, всички мачове от редовния сезон на руските отбори ще бъдат анулирани, за да се обнови класирането„, казват от Евролигата в своето официално съобщение.

Евролигата и нейните клубове потвърждават твърдия си ангажимент към мира, срещу всякакви актове на насилие или война и ще продължат да използват гласа си за насърчаване на уважението, приобщаването и разнообразието – ценности, които лежат в основата на турнира и неговите тимове“, допълват от най-силната клубна надпревара на Стария континент.

Президентът на Евролигата Жорди Бертомеу също излезе с официално изявление. Ето и какво гласи то:

Шокирани сме от ужасните събития, които се случват в Украйна. Отборите от Евролигата са свързани с обществото, което представляват. В ситуация като тази, която се случва днес, ние сме длъжни да подкрепим тези хора и да изразим техните вярвания.

Искам да поясня, че не обвиняваме руските клубове, техните ръководители и служители за нито едно от тези събития. Но, за съжаление, тежестта на ситуацията не ни остави друг избор, освен да преустановим всички мачове с руски отбори, поне за момента, и да се надяваме, че тази ситуация ще приключи възможно най-скоро“, казва Жорди Бертомеу.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани