10.2 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоЕВРОБАСКЕТ 2022ЕВРОБАСКЕТ 2022: С такси до залата и след това с победа в...

ЕВРОБАСКЕТ 2022: С такси до залата и след това с победа в Кьолн (ВИДЕО)

Словения обърна Литва в първия си мач на европейското

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Словения започна защитата на европейската си титла с победа. В Кьолн селекцията на Александър Секулич се справи с Литва след 92:85 на старта в група B на турнира.

КЪМ ТРИБУНИТЕ: Срещата бе уважена от собственика на Далас в НБА Марк Кюбан и от треньора на отбора Джейсън Кид.

НАЙ-ДОБРИ: Майк Тоби даде искрата на Словения с 24 точки и 8 борби. Горан Драгич го последва с 19. Яка Блажич и Лука Дончич добавиха по 14 точки, като вторият допълни сметката си с 6 борби и 10 асистенции.

Миндаугас Кузминскас бе най-резултатен за Литва с 19 точки. Мариус Григонис се отчете с 18. Лукас Лекавичус остана с 14 точки.

КЛЮЧЪТ: Срещата се оказа напрегната, а литовците излязоха напред със 78:73 през последната четвърт, като се надяваха да запазят тази инерция до края. Еврошампионите обаче показаха характер и стигнаха до обрат след успешни акции на Лука Дончич, Влатко Чанчар и Майк Тоби за 82:81 в своя полза. Ключова тройка на Горан Драгич и успешни наказателни удари на Лука Дончич, Майк Тоби и Яка Блажич осигуриха успеха на „драконите“.

ЛЮБОПИТНО: Не всичко бе план за Словения днес. Отборът на Александър Секулич трябваше да се придвижи до залата в Кьолн с таксита, след като автобусът му не дойде пред хотела. Играчите и щабът на четвъртия от последната Олимпиада обаче се появиха навреме за загрявката преди срещата.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 3 септември от 20.30 ч. Словения ще спори с Унгария, а от 17.45 ч. в същия ден Литва ще се сблъска с Франция. 

СТАТИСТИКА ОТ СЛОВЕНИЯ – ЛИТВА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани