10.2 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоЕВРОБАСКЕТ 2022ЕВРОБАСКЕТ 2022: Серджо Скариоло: Успяхме да се изкачим до върха стъпка по...

ЕВРОБАСКЕТ 2022: Серджо Скариоло: Успяхме да се изкачим до върха стъпка по стъпка (ВИДЕО)

Като треньор се чувствам наистина щастлив, че тези момчета ме последваха от първия ден, заяви 61-годишният специалист

Започнахме това първенство на осмо място в ранглистата на ФИБА. И успяхме да се изкачим до върха стъпка по стъпка. Спечелихме срещу невероятни отбори, пълни с играчи от НБА и Евролигата. Всички други тимове на това европейско първенство бяха на изключително високо ниво. Беше невероятно да видя крайното класиране сега и как сме над всички тези страхотни отбори„, казва селекционерът на новия европейски шампион Испания – Серджо Скариоло, който бе изненадан от своя тим по време на пресконференцията в Берлин.

„Като треньор се чувствам толкова щастлив, защото показахме много хубав баскетбол. Играхме страхотно в защита и в нападение. Търпението и способността да преодоляваме трудни моменти заедно, а не само с индивидуални действия, ни помогнаха много. Честно казано, като треньор се чувствам наистина щастлив, че тези момчета ме последваха от първия ден“, добави 61-годишният специалист, който вече има 4 европейски корони начело на „Ла Фурия“.

„Тази година бях малко по-груб, взискателен и дори агресивен на моменти. Но всяка ситуация е различна. Трябва да се адаптираш като треньор. Трябва да разбераш тима си, силните и слабите му страни и да се опитваш да увеличиш едните и да минимизираш другите“, смята Серджо Скариоло.

EВРОБАСКЕТ 2022: Испания на върха на Стария континент (ВИДЕО)

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани