12.8 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоНационални отбориЕВРОБАСКЕТ 2022: Росен Барчовски: В нападение го докарваме, но защитата ни е...

ЕВРОБАСКЕТ 2022: Росен Барчовски: В нападение го докарваме, но защитата ни е проблем (видео)

Няма да се предадем, ние сме отбор, заяви селекционерът на България

„Надявах се да направим по-равностоен мач. Има разлика в класите, това е очевидно, но ние можехме да играем по-добре, особено в защита. Цял мач играхме слабо в отбрана и при борбата под коша, това ни бяха големите проблеми. Бяхме плахи в нападение през първото полувреме, без самочувствие. Може би имахме прекалено голям респект към Испания. През второто полувреме се оправихме, играта беше равностойна, но не успяхме да оправим защитата през цялата среща. Сигурен съм, че отборът ще изглежда много по-добре в следващите мачове“, заяви селекционерът на България Росен Барчовски след загубата от Испания с 87:114 в Тбилиси. 

ЕВРОБАСКЕТ 2022: България и Испания поставиха началото (видео)

Дий Бост е страхотен играч и разполага с огромен опит, но не се намира в добра форма, заради неговата подготовка. Сигурен съм, че по време на шампионата ще се подобри. Тези точкови серии на Павлин Иванов често се случват, това не е изненада. Такава му е ролята“, каза още наставникът, който изведе тима ни на трето европейско. 

За да заиграе тимът много по-силно, играта на Дий Бост трябва да се подобри, това е извън всякакъв коментар. Много трудно можем да компенсираме неговата липса или недостатъчно добро представяне. Ако не се получи, ще ни е много трудно. Разбира се, няма да се предадем, ние сме отбор. И аз ще търся начин, той също, но е трудно да бъде в добра форма с нарушена подготовка„, добави Росен Барчовски. 

„Аз не съм искал Александър Везенков да играе 35 минути, но и не искам да падаме с 50 точки, така че тук има въпрос на чест и аз искам отборът да се бори до края. Това е причината, не ме притеснява това нещо, защото утре имаме почивен ден. Ако утре имахме мач, щеше да е по-различно“, допълни специалистът. 

„Не мога да кажа, че момчетата не са имали желание. Срещаме тим от друга класа. В нападение го докарваме, но защитата ни е проблем. Това е стара наша слабост, особено срещу толкова класни отброи. На всичкото отгоре испанците имат 45% успеваемост зад дъгата и 15 вкарани тройки. Специалистите знаят какъв огромен проблем е това. Имаха предимство под коша и по-големи тела, както и по-голям опит. Ние също стреляхме много добре от далечна дистанция, но това не стигна. Има неща, които можехме да подобрим по отношение на желанието, дисциплината и тактика. Първата работа, която правим като анализ, е моите грешки, които съм допуснал. След това ще гледам тези на отбора„, завърши Росен Барчовски. 

Ето какво каза на пресконференцията след срещата треньорът на България:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани