13.8 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоЕВРОБАСКЕТ 2022ЕВРОБАСКЕТ 2022: Лоренцо Браун: Ние говорим на един език на терена, ние...

ЕВРОБАСКЕТ 2022: Лоренцо Браун: Ние говорим на един език на терена, ние сме братя

Работата в екип в края на деня винаги печели, смята европейският шампион с Испания

Това бе най-голямата ни цел и я постигнахме. Изправих се пред много критики и за какво?! Не знам защо, може би заради езиковата бариера и държавата. Не знам какво се случва, но в крайна сметка ние говорим на един език на терена. Ние всички сме братя, без значение от цвета на кожата. Това доказва този златен медал“, сподели Лоренцо Браун, след като неговата Испания спечели във финала на Евробаскет 2022 с 88:76 срещу Франция.

EВРОБАСКЕТ 2022: Испания на върха на Стария континент (ВИДЕО)

Треньорският екип беше невероятен. Планът, който съставяха за всяка битка, пред която се изправяхме… Беше правилният за всички ни. Не бяхме най-големият отбор. Не бяхме най-талантливият отбор. Но работата в екип в края на деня винаги печели. Тези момчета се познават от млади. За да ми позволят да дойда тук, да играя моята игра и да правя това, което правя… Чувството е невероятно„, признава гардът, който попадна в Идеалната петица на шампионата на Стария континент.

„Руди Фернандес игра с контузия, имаше ключови стрелби във важни моменти. Неговото лидерство е невероятно. Той е на 37 години. Обича страната си толкова много, че жертва тялото си, за да спечели този златен медал. Много съм горд, че съм част от това„, допълва Лоренцо Браун, който стана първият играч с дабъл-дабъл от точки и асистенции във финален мач на Евробаскет след 14 точки и 11 асистенции срещу французите.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани