14.8 C
София
сряда, април 24, 2024
НачалоЕВРОБАСКЕТ 2022ЕВРОБАСКЕТ 2022: Италия спечели битката с Хърватия (ВИДЕО)

ЕВРОБАСКЕТ 2022: Италия спечели битката с Хърватия (ВИДЕО)

И двата отбора се класираха за Топ 16 на турнира

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Пред погледа на олимпийския вицешампион от Сеул 1988 с бивша Югославия Стоян Вранкович Италия си проправи път до втория етап на Евробаскет 2022. В Милано момчетата на Джанмарко Поцеко се пребориха с Хърватия след 81:76 в мач от група C на турнира.

И ОЩЕ: „Адзурите“ са с баланс от 2-2 и се трети в този поток, колкото има и Хърватия, който също продължава напред в турнира. Лидер е Гърция е 4-0, а на второ място е Украйна с 3 успеха и 1 поражение. От надпреварата отпадат Естония и Великобритания.

НАЙ-ДОБРИ: Симоне Фонтекио и Николо Мели бяха най-добри за Италия, като и двамата вкараха по 19 точки. Вторият добави към сметката си и 5 борби.

Боян Богданович бе над всички за Хърватия с 27 точки и 5 борби. Ивица Зубац се разписа с 13 и 6 борби. Дарио Шарич остана с 10 точки и 8 борби.

КЛЮЧЪТ: 44 секунди преди сирената резултатът бе 78:74 в полза на Италия. Тогава топката се озова в ръцете на Симоне Фонтекио, който с далечен снаряд подпечата успеха на домакините и хвърли в луда радост както феновете в залата, така и своя треньор.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 8 септември (четвъртък) Италия ще излезе срещу Великобритания, докато от 15.15 ч. същия ден Хърватия ще играе с Украйна.

СТАТИСТИКА ОТ ИТАЛИЯ – ХЪРВАТИЯ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани