10.2 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоЕВРОБАСКЕТ 2022ЕВРОБАСКЕТ 2022: Дуото Янис - Дорси отказа Хърватия (ВИДЕО)

ЕВРОБАСКЕТ 2022: Дуото Янис – Дорси отказа Хърватия (ВИДЕО)

Верен ход за Гърция в първия му мач от група C

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Гърция започна с победа участието си на Евробаскет 2022. В Милано отборът на Димитрис Итудис отказа Хърватия с 89:85 в първия си мач от група C на турнира.

НАЙ-ДОБРИ: Янис Адетокунбо и Тайлър Дорси нямаха спиране за Гърция и нанизаха по 27 точки, като първият допълни сметката си с 11 борби и 6 асистенции. Димитрис Аграванис добави 11.

Джейлин Смит бе най-добър за Хърватия с 23 точки и 5 борби. Боян Богданович се отчете с 19 и 7 борби. Крунослав Симон остана с 18 точки и 5 борби.

РАЗВИТИЕТО: Гърците бяха по-добри през първото полувреме и водени от Янис Адетокунбо и Тайлър Дорси стигнаха до аванс от 19 точки, за да фиксират 46:30 в своя полза след 20 минути игра.

След паузата Джейлин Смит, Ивица Зубац и Крунослав Симон доближиха Хърватия след 60:62, но Димитрис Аграванис и Янис Адетокунбо бяха точни за 70:62. В последната четвърт „карираните“ не се отказаха и отново намалиха пасива си до 2 точки след успешни акции на Джейлин Смит, Карло Маткович и Крунослав Симон. Гърция реагира с 5 поредни точки Янис Адетокунбо, което бе достатъчно за успеха.

И ОЩЕ: Българско присъствие имаше в залата за срещата. Мартин Хорозов бе сред тримата рефери на двубоя, а Елеонора Рангелова бе делегат.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Утре (3 септември) от 22.00 ч. Гърция ще спори с Италия, а в 15.15 ч. Хърватия ще играе срещу Великобритания.

СТАТИСТИКА ОТ ХЪРВАТИЯ – ГЪРЦИЯ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани