12.7 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоЕВРОБАСКЕТ 2022ЕВРОБАСКЕТ 2022: Героят за Полша: Щастлив съм, но все още не мисля...

ЕВРОБАСКЕТ 2022: Героят за Полша: Щастлив съм, но все още не мисля разумно (ВИДЕО)

За първи път в живота ми, не очаквах да направя трипъл-дабъл на Евробаскет, признава Матеуш Понитка

Матеуш Понитка се превърна в герой за Полша, който елиминира Словения от европейското първенство след 90:87 в последния мач от 1/4-финалите в Берлин. Крилото стана четвъртият баскетболист в историята, достигнал до трипъл-дабъл в двубой от шампионат на Стария континент. Преди него това правят само Стоян Вранкович (1993 г.), Тони Кукоч (1995 г.) и Андрей Мандаке (2017 г.).

ЕВРОБАСКЕТ 2022: Полша детронира Словения и е на полуфинал (ВИДЕО)

Все още не мисля разумно, все още не го чувствам. Утре мога да задавам въпроси за моя трипъл-дабъл, защото сега все още усмислям срещата и се опитвам да открия причината, поради която се отказахме от преднина от 20 точки. Но разбира се, наистина съм щастлив. За първи път в живота ми, не очаквах да го направя на Евробаскет. Но ако имате шанс, трябва да го грабнете. Страхотно чувство е. Утре със сигурност ще се чувствам още по-добре“, бе мнението на Матеуш Понитка, който приключи мача с 26 точки, 16 борби и 10 асистенции за Полша.

На шампионата на Стария континент до момента 29-годишният баскетболист оставя средно по 15 точки, 6.4 борби и 6.9 асистенции в общо 7 срещи на „орлите“.

На полуфиналите на Евробаскет 2022 Матеуш Понитка и компания ще играят срещу Франция. Двубоят ще бъде на 16 септември (петък) от 18.15 ч.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани