21.4 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоЕВРОБАСКЕТ 2022ЕВРОБАСКЕТ 2022: Германия сложи край на пътя на Черна гора (ВИДЕО)

ЕВРОБАСКЕТ 2022: Германия сложи край на пътя на Черна гора (ВИДЕО)

Денис Шрьодер близо до дабъл-дабъл за Бундестима

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Германия се отправи към 1/4-финалите на европейското първенство. Пред своята публика отборът на Горди Хърбърт надделя над Черна гора с 85:79 в третия мач от елиминациите на шампионата на Стария континент.

НАЙ-ДОБРИ: Денис Шрьодер реализира 22 точки за Германия, гарнирани с 8 асистенции. Франц Вагнер и Маодо Ло вкараха по 14, като първият грабна и 5 борби.

Кендрик Пери бе най-добър за Черна гора с 25 точки и 6 асистенции. Боян Дублевич го последва с 22 и 7 борби. Марко Симонович се отчете с 13 точки и 9 борби. Владимир Михайлович остана с 12.

КЛЮЧЪТ: След като изоставаха със 17 точки в началото на третата четвърт, черногорците не се отказаха и чрез Кендрик Пери, Боян Дублевич и Марко Симонович се оказаха на 3 точки от равенството в самия край. Домакините бяха точни в 5 поредни заставания на фаул линията, с което си гарантира победата, дошла при 85:79 с финалната сирена.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 1/4-финалите на европейското Германия ще спори с победителя от двойката Гърция/Чехия. Мачът ще бъде на 13 септември отново в Берлин.

СТАТИСТИКА ОТ ГЕРМАНИЯ – БЕЛГИЯ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани