7.1 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияДъщерята на Пенка Стоянова: Ако беше тук днес, щеше да каже, че...

Дъщерята на Пенка Стоянова: Ако беше тук днес, щеше да каже, че през всичките години едно нещо не се промени – топката трябва да мине през ринга (ВИДЕО)

Приемането й в Залата на славата е постижение за България и за българския баскетбол, споделя Теодора Бонева

Днешният 18 юни ще остане завинаги в историята на българския баскетбол. В този ден една от легендите на този спорт у нас Пенка Стоянова бе приета в Залата на славата на ФИБА пoсмъртно. Тя си отиде от този свят на 16 август 2019 г.

ПАМЕТЕН ДЕН: Приеха Пенка Стоянова в Залата на славата на ФИБА (ВИДЕО)

По време на онлайн церемонията по представянето в Залата на славата на носителката на два медала от Олимпийски игри говори дъщеря й Теодора Бонева. Ето и какво каза тя:

Благодаря Ви много за това изключително признание за моята майка Пенка Стоянова. За мен е голяма чест, че тя бе избрана посмъртно като част от Клас 2021 на Залата на славата. Бих искала да кажа, че приемането й не е постижение само за нея и за семейството й, а и за цяла България и българския баскетбол. Тя беше изключителен спортсмен, стойностен човек, приятел, треньор и майка. Тя отдаде целия си живот на любимата си игра и помогна на българския баскебол да се развие.

Нейната детска мечта, описана в автобиографията й – „Царицата на баскетбола“, бе да се превърне в страхотен баскетболист, да играе за националния отбор и да прославя страната си. Ако беше тук днес, щеше да каже, че през всичките години баскетболът се променя като игра, провилата се променят, но една нещо остава същото – топката трябва да мине през ринга.

Ето и цялото изказване на Теодора Бонева за нейната майка: 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани