8.8 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоБългарияДунав възражда мъжкия баскетбол в Русе

Дунав възражда мъжкия баскетбол в Русе

Тимът ще участва в ББЛ А група през 2021/2022

СКБ „Дунав-Русе-2016“ възражда мъжкия баскетбол в Русе и през 2021/2022 г. ще играе в Българска баскетболна лига. Отборът ще участва във втория ешелон, в група А.

По този повод Управителният съвет на клуба направи емоционално изявление:

„Преди пет години в града ни приключи един успешен баскетболен проект. Тогава група ентусиасти се събрахме и решихме да направим всичко възможно, за да запазим баскетболната искра в града ни. Да го направим по правилния начин – почти от нулата, през школата, с малък бюджет, но ясна идея какво искаме и накъде трябва да крачим. 

За тези пет години преминахме през повече възходи и по-малко падения; през локдауни и призови, че и шампионски класирания; през сълзи от загубени финали, но и от значими победи.

Тогава дадохме едно обещание – че един ден, стъпка по стъпка, ние ще върнем „Дунав“ на баскетболната карта на България. Не само с все по-добрата школа, нарастващия брой деца и превръщайки в традиция участието на многобройните ни отбори на държавни финали. А и с представителни отбори.

Днес имаме удоволствието да Ви съобщим, че клубът ни прави първата стъпка в тази посока чрез потвърденото участие в ББЛ А група за сезон 2021/22 година. Отборът ни ще е изграден от наши юноши, които ще получат шанс за изява на едно по-високо ниво като прелюдия към, надяваме се, следващото ниво.

Надяваме се на много хубави мачове, твърде са вероятни и тежки моменти, но ние вярваме в нашите момчета и сме сигурни, че положителните емоции и успехи тепърва предстоят!

И „Само „Дунав“!

ПрезGoogle
ИзточникRusemedia.com
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани