12.4 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългарияДрама и победа за Левски Лукойл след кош в края в Стара...

Драма и победа за Левски Лукойл след кош в края в Стара Загора

Тайрън Брейзълтън се оказа герой за столичани, които приключиха с 4 технически нарушения

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Левски Лукойл спечели дербито на 2 кръг в НБЛ, след като надделя над Берое със 79:77 като гост. Това бе втора поредна победа на столичани в шампионата през новия сезон, като те излязоха начело в класирането. Старозагорци пък са с баланс от 1-1.

НАЙ-ДОБРИ: В игра за Левски Лукойл не се появи капитанът Асен Великов, а извън групата остана Чавдар Костов. Това обаче не притесни Данило Тасич, който се разписа с дабъл-дабъл – 18 точки и 12 борби плюс 5 асистенции. Венцислав Петков се включи от пейката с 14. Христо Захариев добави 13 точки и 7 борби. Йордан Минчев финишира с 12.

По екип за Берое не бе капитанът Павел Маринов. От неговите съотборници Николай Стоянов остави срещу името си в статистиката 17 точки и 8 борби. Брейди Роуз отбеляза 15. Седариан Рейнс и Ракуан Мичъл останаха с по 13 точки.

СТАТИСТИКАТА НЕ ЛЪЖЕ: Двата състава изнесоха 39-минутна битка с постоянно надлъгване, в което предоставиха на почитателите на играта немалко обрати. 45 секунди преди края Кейлъб Бишъп бе точен зад дъгата за 77:77. Последваха грешки и от двете страни, а Тайрън Брейзълтън донесе радостта на столичани с кош 0.6 секунди преди сирената.

И ОЩЕ: Двубоят в зала “Общинска” приключи с общо четири технически нарушения, които бяха отсъдени на гостите от София.

ЛЮБОПИТНО: Срещата, която бе първа между двата състава от 2 март, започна с 4 минути закъснениe по технически причини. Заради подобни проблеми пропадна и прякото излъчване на второто полувреме в онлайн канала на лигата в Youtube.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 25 октомври Левски Лукойл ще приеме Академик Пловдив, а ден по-късно (на 26 октомври) Берое ще гостува на Балкан.

СТАТИСТИКА ОТ БЕРОЕ – ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани