9.7 C
София
вторник, април 23, 2024
НачалоНБАДонован Мичъл прати Юта на полуфинал на Запад (видео)

Донован Мичъл прати Юта на полуфинал на Запад (видео)

"Джазмените" пратиха Мемфис във ваканция след 4-1 в серията

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Юта стана първият отбор от Западната конференция на НБА, който си осигури място на полуфиналите. „Джазмените“ се наложиха над Мемфис със 126:110 у дома и приключиха със серията след 4-1 победи. Джаз прескочиха първия кръг на елиминациите за първи път от 2018 г.

НАЙ-ДОБРИ: Донован Мичъл и този път бе моторът на Юта след 30 точки, 6 борби и 10 асистенции. Джордан Кларксън добави 24. Руди Гобер остави срещу името си 23 точки и 15 борби.

Джа Морант и Дилън Брукс бяха най-добри за Мемфис с по 27 точки, като първият направи и 11 асистенции. Йонас Валанчиунас остана с 18 и 6 борби.

КЛЮЧОВИЯТ МОМЕНТ: Джаз взеха нещата в свои ръце още през първата част, в която Донован Мичъл отбеляза 14 точки за шест минути, а тимът му излезе напред с 47:27. Така домакините подобриха рекорда си по резултатност в една четвърт в плейофите, като предишният бе 45 точки, поставен през 1991 г.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На полуфиналите на Запад Юта ще се изправи срещу победителя от двойката Далас/Клипърс. В серията ще се играе до четири успеха от седем двубоя.

СТАТИСТИКА ОТ ЮТА – МЕМФИС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани