21.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоНБАДирк Новицки: Aко Леброн изпревари Карим, ще ми свършат аргументите в полза...

Дирк Новицки: Aко Леброн изпревари Карим, ще ми свършат аргументите в полза на Джордан

Трябва да сме благодарни, че продължава да ни радва с такова ниво на представяне, смята шампионът в НБА с Далас от 2011 г.

Легендата на немския баскетбол и шампион в НБА с Далас от 2011 г. Дирк Новицки не пести добрите си думи относно Леброн Джеймс. MVP в най-силното първенство в света от 2007 г. наблюдава двубоя между Лейкърс и Далас, който бе част от празничната програма на лигата.

Далас откри статуя на Новицки и победи Лейкърс навръх Коледа (видео)

„Удивително е, че той може да играе така в 20-тия си сезон в НБА. Нивото му на атлетизъм е просто невероятно, много се радвам за него. Винаги съм казвал, че Майкъл Джордан е най-великият. Но ако Леброн изпревари Карим Абдул-Джабар по точки, просто ще ми свършат аргументите в полза на Джордан„, казва MVP на финалите в НБА отпреди 11 години.

„Леброн има невероятни постижения. Спортното му дълголетие е впечатляващо. И още едно важно нещо. Той беше наречен „Крал“ на 15 години и не се провали, защитавайки това прозвище. Промени живота на толкова много хора и повлия на всички, които обичат баскетбола. Трябва да сме благодарни, че Леброн продължава да ни радва с такова ниво на представяне“, смята 44-годишният бивш баскетболист, който се сдоби със своя статуя, разположена в близост до „Американ Еърлайнс сентър“.

Леброн Джеймс, който ще навърши 38 години след няколко дни, има общо 37 758 точки в кариерата си в НБА. Според очакванията на специалистите, 4-кратният шампион в лигата може да измести от върха във вечната ранглиста на реализаторите Карим Абдул-Джабар (38 387 точки) още този сезон.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани