11.6 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоБългарияДимитър Маринчешки: Важна победа за нас

Димитър Маринчешки: Важна победа за нас

Ще опитаме да запазим тази агресия, споделя капитанът на Спартак

Хубава победа за нас. Важна, защото те са пряк конкурент в класирането за местата, за които се борим. Така че определено хубава победа. Първото полувреме не играхме правилно в защита, допуснахме 53 точки, което е доста. Във второто вече заздравихме защитата и смятам, че закономерно се поздравихме с успеха. В този мач бяхме доста силни в третата четвърт. Трябва да се стремим да показваме това във всеки двубой. Ще си вземем поука и се надявам да продължаваме така“, сподели баскетболистът на Спартак Плевен Димитър Маринчешки след успеха над Берое с 95:83.

Спартак отказа Берое с перфектна трета част (видео)

Трябва да гоним тази агресия и да играем по този начин. С новото ни попълнение Джервън Пресли ротацията ни се увеличава и трябва да преследваме такава агресивна игра. Това е стилът, който е печеливш и който трябва да показваме срещу добрите отбори„, допълва крилото, който отбеляза 22 точки срещу старозагорци.

Седариан Рейнс е добър играч, физически добре сложен и беше трудно да се играе срещу него. С помощта на съотборниците ми, след като започнахме да дублираме, смятам, че свършихме много добра работа. Така успяхме да натрупаме разлика и да победим„, добави Димитър Маринчешки.

Ще ни бъде трудно в този сгъстен цикъл от мачове, но каквото е за нас, такова е и за другите отбори. Ще опитаме да запазим тази агресия. Със сигурност ще ни коства доста усилия, но ще се стараем всеки мач да правим това и да съответно да побеждаваме“, казва още капитанът на Спартак.

Балкан е един от най-коравите отбори. Мачът в неделя ще бъде труден, но не гледаме на него пораженчески. Ще се борим и там за победа. Имат нови попълнения. Ще ги гледаме и се надявам в Ботевград да се поздравим с успех„, коментира Димитър Маринчешки.

Левски е доста солиден отбор. Видях, че също имат нови играчи. Няма лек жребий, от първите четири отбора единствено Черноморец показват някакъв спад. Каквото ни се пада, това е, ще се хвърлим и се надяваме да продължим в турнира за Купата„, завърши той.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани