18.8 C
София
сряда, април 24, 2024
НачалоНационални отбориДимитър Димитров: Аз съм готов да правя всичко в националния отбор

Димитър Димитров: Аз съм готов да правя всичко в националния отбор

Всички се събираме тук в името на България, казва още крилото

„Донякъде контузиите на Александър Везенков и Станимир Маринов оказаха влияние. Говорихме си и преди двубоя, че очакваме да имаме една по-дълга ротация, но по причини независещи от нас така се получи. Може би накрая и умората си каза думата. Беше изключително тежко в залата, изключителна жега, но това не е оправдание, защото и те играят в същата зала. Малко повече късмет, една стрелба и мачът бе наш, но така или иначе победа с 1-2 точки нямаше да ни стигне. Съжаляваме, че не успяхме“, каза Димитър Димитров след загубата от Босна и Херцеговина със 73:76 в последния мач на България от световните квалификации.

Джанан Муса показа самочувствие с тази тройка в края, след като преди това беше пропуснал четири поредни пъти от фаул линията. С този характер, който показваме, с малко повече късмет и с тази игра имаме шансове да направим нещо повече на европейското, отколкото да сме само туристи. Аз съм готов да правя всичко в националния отбор. Всички се събираме тук в името на България. Готов съм да правя всичко, което каже треньорът, дори неща, които не изпълнявам в клубния си тим. Всички сме едно цяло“, добави националът, който реализира 14 точки в Сараево. 

Няма нищо фатално в това, че ще играем предвалификации за европейското през 2025 г. Надявам се това, че ще играем срещу по-слаби съперници да ни даде повече самочувствие преди Евробаскет през септември“, завърши Димитър Димитров.

България се бори до края, но не успя в Сараево (видео)

ПрезGoogle
ИзточникНова спорт
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани