9.6 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоЕВРОБАСКЕТ 2022Димитрис Итудис с предложение към ФИБА

Димитрис Итудис с предложение към ФИБА

Селекционерът на Гърция се обяви в полза на увеличане на броя на играчите в националните отбори за големите турнири

Селекционерът на Гърция Димитрис Итудис смята, че ФИБА трябва да увеличи броя на играчите в националните отбори за своите турнири на 14. Според него, международната централа има основания за подобна промяна.

Това правило трябва да се промени. Националните отбори трябва да могат да използват по 14 баскетболисти за надпреварите на ФИБА. Живеем в ерата на пандемия, нивото на конкуренция в повечето турнири е високо, има контузии и факторът умора. Не е честно, когато един отбор има 11 останали състезатели, заради контузия“, смята Димитрис Итудис.

Защо не вземем 14 играчи?! ФИБА взема решения въз основа на това как се развива спортът. През 2000 г. във Финалната четворка на Евролигата имахме състави от по 10 играчи. Преминахме на 12 и сега мисля, че е време да станат 14. Мисля, че има силен аргумент в полза на такава еволюция„, казва още гръцкият специалист. 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани