10.3 C
София
сряда, април 24, 2024
НачалоБългарияДимана Георгиева пред BBALL.BG: Нека младите с гордост и много успехи да...

Димана Георгиева пред BBALL.BG: Нека младите с гордост и много успехи да славят името на страната ни

В Монтана през всички тези години играх рамо до рамо с много добри момичета, казва още центърът

Една от основните фигури в състава на женския ни национален отбор и в редиците на Монтана 2003 Димана Георгиева взе решение да напусне родния си град и да се отправи към Бургас заедно с приятеля си Мартин Павлов.

Димана Георгиева няма да бъде част от Монтана 2003

Пред BBALL.BG центърът говори за решението си да спре с баскетбола за известно време, за престоя си в Монтана 2003, както и за представителния ни тим. Ето и какво сподели тя:

– Кога точно взе решение да спреш с баскетбола поне в близко бъдеще и лесно ли дойде то?

– От известно време с дългогодишния ми приятел Мартин правим планове да създадем семейство и си казахме, че това ще е последният сезон, който ще изиграя за момента. Любовта ми към баскетбола е голяма, но тази към семейството е още по-голяма и рано или късно всяка една от нас, състезателките трябва да вземе това решение. Като си с подходящия човек не се взима трудно.

– В Монтана бе една от най-добрите състезателки. След всички тези години кой е най-яркият ти спомен с отбора? 

– В Монтана през всички тези години играх рамо до рамо с много добри момичета, не само като състезателки, но и като хора. Благодарение на това успяхме да работим в супер колектив и да постигнем заедно всички успехи на отбора. Всеки един миг прекаран с тях мога да нарека, че е бил най-яркият ми спомен.

– В последния сезон с тима играхте два финала в България, а освен това бяхте част от Финалната четворка в Адриатическата лига. Каква е твоята равносметка за него? 

– Знаейки, че това е може би един от последните сезони в кариерата ми, имах амбицията да постигнем повече, но за съжаление не успяхме. Не съжалявам за това, защото знам, че всяка една от нас даде максимума от себе си, с цялото си сърце и душа.

– След солидна кариера у нас и в чужбина, повече ти даде или повече ти взе баскетбола? 

– Винаги ми е давал повече, ако можех да се върна в началото, пак бих извървяла същия път. Единственото може би, което ми е взел, е по-малко прекараното време със семейството.

– Какво би казала на младите състезателки, които сега започват своя път в играта? 

– Да не спират да работят постоянно за усъвършенстването си и да се борят за това да станат професионални баскетболистки, защото спортът е една от малкото професии, които ти доставят истинско удоволствие и емоции.

– В последните години бе и капитан на националния ни отбор. Какво би искала да предадеш като съвет на тези, които идват след теб? 

– Благодарна съм за това, че бях определена за капитан на националния отбор. За мен това бе голяма чест и винаги се стараех да помагам на момичетата да се чувстват добре и да се радват с цялото си сърце на играта за България. Нека младите продължат нашия път и с гордост и много успехи да славят името на страната ни.

– Има ли някой на когото искаш да кажеш “Благодаря”?

– Благодарна съм на всеки един човек, до който съм се докоснала по време на състезателната ми кариера. Бъдете здрави и не спирайте да преследвате мечтите си.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани