8.8 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоБългарияДимаджио Уигинс пред BBALL.BG: В Рилски обичаме да играем един с друг

Димаджио Уигинс пред BBALL.BG: В Рилски обичаме да играем един с друг

Най-големият ми успех досега е дипломата ми от колеж, знанието е завинаги, признава центърът на Рилски спортист

Димаджио Уигинс e сред основните фигури в състава на Рилски спортист. Центърът и неговите колеги от самоковския тим са лидери в класирането на НБЛ и следващата седмица ще се борят и за Купата на България в София. 

Пред BBALL.BG Димаджио Уигинс сподели мнението си за отбора и за конкуренцията в родния елит, както и кога е започнал да тренира баскетбол. Ето какво каза той:  

– Как се чувстваш в Самоков? 

– В Самоков се чувствам добре. Хората в града са мили и има хубава природа с планините.  

– Какво мислиш за отбора? 

– Обичам този отбор. Имаме добри играчи на всяка позиция и всички се разбираме, така че е забавно да играем заедно. Всичките са специални хора и състезатели.  

– Какво е мнението ти за треньорите в Рилски? 

– Нашите треньори са наистина добри, и тримата – Удо, Любо и Васко. Те ни помагат много, както като екип, така и индивидуално. Освен това, те ни подготвят възможно най-добре за всеки мач.  

– Какви съвети би дал на младите играчи в Самоков? 

– Съветите, които бих им дал, са да слушат треньорите, да се разтягат много, да работят индивидуално и да играят толкова силно, колкото могат.  

– Какво мислиш за конкуренцията в НБЛ? 

– Конкуренцията е добра. Всеки отбор играе силно. Всеки мач е труден, независимо от крайния резултат. 

– Рилски спортист е лидер в класирането. Каква е тайната на силното представяне на отбора до момента през сезона? 

– Обичаме да играем един с друг. Възприехме философията на отбора – да играем силно в защита и да се доверяваме един на друг. Това е най-важното.  

– Турнирът за Купата на България наближава. Какви са твоите очаквания? 

– Очаквам всеки отбор да играе силно и да се опита да печели. Нито един мач няма да бъде лесен и всеки ще бъде готов за игра. Купата е важен турнир в един сезон. 

– Разкажи ни малко за себе си…  

– Аз съм от Толедо, щата Охайо, там съм роден и израснал, семейството ми е оттам. Започнах да играя баскетбол на 9 години. Исках да се занимавам с бейзбол или американски футбол, но започнах да ставам твърде висок. Най-големият ми успех досега е дипломата ми от колеж. Знанието е завинаги. Също така искам да бъда някой, в който моите по-малки братя и сестри да могат да се вгледат и да им повлияя положително, както и на хората около мен. 

– Какво би пожелал на себе си и на феновете? 

– На нашия отбор пожелавам да печелим колкото се може повече и да постигнем целите, които си поставяме. Същото се отнася и за феновете, оценяваме подкрепата им за нас у дома и като гости, те ни помагат много.  

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани