11.5 C
София
вторник, април 23, 2024
НачалоБългари в чужбинаДий Бост с принос за успех на Галатасарай в Турция

Дий Бост с принос за успех на Галатасарай в Турция

18 точки за гарда срещу Петким

Дий Бост и Галатасарай се върнаха към победите в Турция. Гардът и съотборниците му не се затрудниха с Петким след 96:73 у дома в мач от 18 кръг в елита на южната ни съседка.

Дий Бост, който попадна в разширения състав на националния ни отбор за световните квалификации през февруари срещу Чехия, отново бе на висота за Галатасарай. Американецът с български паспорт финишира с 18 точки, 8 асистенции и 2 откраднати топки за 29 минути на паркета. При стрелбата си той бе 3/4 от средно разстояние, 2/5 зад дъгата и 6/6 от линията за изпълнение на наказателни удари.

Спряганият за нов център на представителния ни тим Дейвид Кравиш овладя 11 борби, като допълни сметката на Галатасарай с 9 точки, 3 асистенции и 3 откраднати топки за 24 минути в игра.

Най-добър за победителите бе Мело Тримбъл с 23 точки.

Шон Арманд бе най-резултатен за Петким с 20 точки и 5 борби.

Галатасарай е с баланс от 12-6 и заема четвърто място в класирането на турската лига. На 29 януари Дий Бост и компания ще се изправят срещу Бахчешехир. 

СТАТИСТИКА ОТ ГАЛАТАСАРАЙ – ПЕТКИМ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани