13.5 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоНационални отбориДий Бост най-полезен за България във втория игрови прозорец на световните квалификации

Дий Бост най-полезен за България във втория игрови прозорец на световните квалификации

Гардът се представи силно в двата мача срещу Чехия

ФИБА обърна внимание на най-полезните играчи във втория игрови прозорец на световните квалификации. От официалния сайт на пресявките за следващия шампионат на планетата определиха Дий Бост като MVP на България през февруари.

Дий Бост бе близо до това да прати България във втория кръг на световните квалификации. При визатата на отбора си в Пардубице гардът изравни за 80:80, но след това не успя да вкара, а усилията му не стигнаха за победа над Чехия. На българска земя обаче Дий Бост вкара 24 точки, а тимът му нанесе поражение на чехите със 79:70, като „лъвовете“ имат предимство в директните двубои“, написаха от ФИБА за американеца с български паспорт.

След като пропусна първите две срещи от световните квалификации през ноември 2021 г., Дий Бост облече екипа на представителния ни тим през миналия месец. В срещите срещу участника на последната Олимпиада 188-сантиметровият баскетболист оставя срещу името си средни показатели от 17.5 точки, 5 борби и 4.5 асистенции.

България се намира на трето място в своята група F на пресявките с баланс от 1-2. Следващите двубои на състава на Росен Барчовски ще бъдат през юли срещу Литва и Босна и Херцеговина.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани