13.8 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоНационални отбориДий Бост и Йордан Минчев в Топ 5 по отнети топки в...

Дий Бост и Йордан Минчев в Топ 5 по отнети топки в края на първия етап на световните квалификации

Двамата национали делят третото място в тази индивидуална класация

Йордан Минчев и Дий Бост намериха места в една от индивидуалните класации в края на първия етап на световните квалификации. Двамата национали са в Топ 5 по откраднати топки в пресявките. 

Дий Бост е сред най-добрите реализатори на България в пресявките. Снимката е обект на авторско право и е на LAP.BG

Дий Бост заема третата позиция в тази графа, като прави по 2 открадвания в 4-те срещи, в които носи екипа на представителния ни тим в квалификациите за световното. Със същото може да се похвали и Йордан Минчев, който дели това стъпало със своя колега и с Торнике Шенгелия от Грузия. Лидер по отнети топки е Алекса Аврамович от Сърбия с по 2.5 на мач, но в 6 участия.

Йордан Минчев е сред водещите борци на тима ни. Снимката е обект на авторско право и е на LAP.BG

Дий Бост приключва участието в пресявките със средни показатели от 17 точки, 5 борби и 4 асистенции. Йордан Минчев пък има средно по 6.5 точки, 5.5 борби и 1.8 асистенции, но не доигра последния двубой на България в Сараево, заради контузия.

България се бори до края, но не успя в Сараево (видео)

Представителният ни тим сложи край на участието си в световните квалификации с баланс от 1-5, което го остави на последно място в група F.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани