9.1 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоЕвропаДий Бост близо до дабъл-дабъл срещу Фенербахче (видео)

Дий Бост близо до дабъл-дабъл срещу Фенербахче (видео)

Две поред за АСВЕЛ в Евролигата

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Дий Бост и неговият АСВЕЛ спечелиха за втори пореден път в Евролигата. На свой терен гардът и отборът му наложиха волята си над Фенербахче с 91:77 в мач от 21 кръг в най-силната клубна надпревара на Стария континент. Френският тим вече е с баланс от 10-8 и е 16-ти в класирането, докато селекцията на Димитрис Итудис е на трета позиция с 13 успеха и 8 поражения.

НАЙ-ДОБРИ: Дий Бост свърши доста работа за АСВЕЛ и бе близо до дабъл-дабъл – 15 точки, включително 5 тройки, плюс 9 асистенции.

От неговите съотборници Нандо Де Коло вкара 26 точки в добавка към 5 асистенции. По 10 добавиха Закари Ришар и Ретин Обасохан.

Карсън Едуардс бе най-резултатен за Фенербахче с 22 точки, от които 6 далечни снаряда. Найджъл Хейс-Дейвис финишира с 12 и 5 борби. Скоти Уилбекин остана с 10 точки.

КЛЮЧЪТ: Домакините бяха по-точни в стрелбата от средно разстояние – 75% срещу 60.6% за Фенербахче. Освен това, Дий Бост и компания направиха повече асистенции – 21 срещу 11 завършващи подавания за турския гранд.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 31 февруари АСВЕЛ ще гостува на Партизан, докато същия ден Фенербахче ще бъде домакин на Олимпиакос на Александър Везенков.

СТАТИСТИКА ОТ АСВЕЛ – ФЕНЕРБАХЧЕ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани