10.2 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоЕвропаДивон Уошингтън осигури на Балкан първа победа във втория етап на Балканската...

Дивон Уошингтън осигури на Балкан първа победа във втория етап на Балканската лига (видео)

Ботевградчани повалиха Ирони Нахария

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан стартира с победа във втория етап на Delasport Балканска лига. В своята „Арена Ботевград“ отборът на Небойша Видич повали Ирони Нахария с 87:73 в първия си мач от група D на турнира. Така ботевградчани вече имат баланс от 2-1 в този поток.

И ОЩЕ: Станимир Маринов игра само 5 минути в този двубой, които се отчете с 2 точки. Националът обаче напусна игра, след като получи травма в рамото.

В игра за „зелените“ не се появи Крис Минков, който има здравословни проблеми.

НАЙ-ДОБРИ: Амад Рори завърши с 16 точки и 9 борби за Балкан. По 15 добавиха Дивон Уошингтън и Крисчън Джоунс, като вторият грабна и 11 борби. Илиян Пищиков вкара 13 точки. Дерик Маркс се отчете с 10 и 6 асистенции.

Стефон Брънч бе най-резултатен за Ирони Нахария с 19 точки и 8 борби. Алекс Чубревич остави срещу името си 15 и 7 борби. Йогев Охайон остана с 10 точки, 6 борби и 11 асистенции.

КЛЮЧЪТ: След 1 точка преднина на голямата почивката за 40:39, Балкан взе нещата в свои ръце през третия период. В тази част „зелените“ стигнаха до аванс от 16 точки, водени от Димитър Димитров, Николай Грозев, Крисчън Джоунс и Илиян Пищиков. Това бе напълно достатъчно на домакините, за да поставят на таблото 69:56 след 30 минути. През последната част Омер Полег, Алекс Чубревич, Йогев Охайон и Офек Бен Яков намалиха пасива на израелците до 73:78. Сушата за Балкан спря Дивон Уошингтън с три поредни тройки за 87:73, което се оказа всичко в тази среща.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 17 март Балкан ще играе срещу ТФТ.

СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАН – ИРОНИ НАХАРИЯ

Вижте пълен запис на двубоя: 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани