1.2 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългарияДжон Флорвиъс пред BBALL.BG: Младите играчи на Левски имат качества да бъдат...

Джон Флорвиъс пред BBALL.BG: Младите играчи на Левски имат качества да бъдат добри баскетболисти

Моите амбиции са да спечелим колкото се може повече мачове и да продължим да се подобряваме като отбор, споделя центърът на Левски

Джон Флорвиъс e eдин от най-полезните играчи в НБЛ през този сезон. Силното представяне на центъра помогна на Левски да се изкачи до третото място в родния елит, където се намира в момента с баланс от 8-4.

Пред BBALL.BG 211-сантиметровият баскетболист сподели защо е избрал Левски, какво е мнението му за българското първенство и Балканската лига, а освен това, разказа и малко повече за себе си. Ето и какво заяви той:

– Как се чувстваш в Левски?

– Харесвам Левски и се чувствам наистина добре дошъл тук, почти като у дома си.

– Как те приемат съотборниците ти?

– Съотборниците ми помогнаха да се почувствам добре дошъл. Отнасят се с мен като със семейство и ми помагат с всичко, от което имам нужда на и извън терена. 

– Какво е мнението ти за треньорите в Левски?

– Треньорите са доста добри, те разбират играта. Карат ни да развиваме нашия потенциал, докато ни дават възможността да взимаме правилните решения като професионалисти. Няма как да искаме по-добри треньори.

– Как ти се отразява това, че игра малко преди да започнеш сезона в България?

– Исках да играя преди да пристигна тук. Това ми помогна да съм добър ритъм и форма за прехода в България.

– Какви съвети би дал на младите играчи в Левски?

– Говоря с тях постоянно на терена и по време на тренировките. Смятам, че имат качества да бъдат добри баскетболисти. Основно им казвам да бъдат търпеливи, да разбират играта, да вземат правилните решения и най-важното да играят здраво.

– Левски е в подем в последно време след трудния старт. Какви са амбициите ти за този сезон?

– Да, в момента сме в добър ритъм. Моите амбиции са да спечелим колкото се може повече мачове и да продължим да се подобряваме като отбор.

– Какво е мнението ти за българското първенство?

– Българското първенство е доста солидно и конкурентно. Всички отбори играят много силно, така че трябва да сме концентрирани, за да побеждаваме.

– Помага ли участието в Балканската лига на отбора да израства? Какво мислиш за нивото там?

– Балканската лига е съставена от различни отбори, които според мен правят нивото силно. Мисля, че това помага на нашия отбор по много начини, за да стане по-добър. Тя дава шанс на младите момчета да играят и усетят нивото на различни тимове от други първенства. Освен това, ни държи в добра форма за българския шампионат.

– Разкажи ни малко повече за себе си…

– Аз съм от хаитянски произход, израснал съм в Маями. Започнах да играя организирано баскетбол на около 17 години. Бил съм в отбори от Румъния, Испания, Португалия, Словакия, Словения, Грузия, Германия, Франция, Боливия, Тайван, Хонг Конг, Япония. 

– Какво би пожелал на себе си и на феновете за 2023 г.?

– На себе си пожелавам здраве и успехи през сезона. На феновете желая да се гордеят с баскетбола на Левски и да се забавляват, докато ни подкрепят по пътя до края на 2022/2023.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани