19.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоНБАДжейсън Тейтъм даде урок на Бруклин с 54 точки (видео)

Джейсън Тейтъм даде урок на Бруклин с 54 точки (видео)

Крилото изведе Бостън до пети успех в последните му шест мача в НБА

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Джейсън Тейтъм даде нужния тласък на Бостън, след като навъртя рекордните за себе си през сезона в НБА 54 точки. Крилото изведе „келтите“ до триумф над Бруклин със 126:120, за да зарадва феновете в „ТД Гардън“. Това бе пети успех на Селтикс в последните им шест двубоя в лигата.

НАЙ-ДОБРИ: 24-годишният Тейтъм вкара 34 от точките си за Бостън през второто полувреме. Бившият възпитаник на университета Дюк финишира с успеваемост в стрелбата от игра 16/30, включително 8/15 зад дъгата, и 14/17 от линията за изпълнение на наказателни удари.

От неговите колеги Джейлън Браун приключи с 21 точки и 5 асистенции. Маркъс Смарт добави 14 и 9 асистенции.

И ОЩЕ: Във втория си мач от средата на януари Кевин Дюрант реализира 37 точки за Бруклин, за да се превърне в 23-тия играч в историята на НБА, преминал границата от 25 000 в кариерата си. Освен това, 2-кратният шампион в лигата допълни актива си в срещата с 6 борби и 8 асистенции.

Кайри Ървинг, който изигра първия си двубой в Бостън от онзи в плейофите през миналия сезон, когато бе уцелен с бутилка с вода, отбеляза 19 точки за „мрежите“ плюс 6 асистенции. Брус Браун остана с 16 точки, 6 борби и 5 асистенции.

КЛЮЧЪТ: 3 мин. преди края двата отбора фиксираха равенство за 111:111, но Нетс просто не намериха начин да спрат Джейсън Тейтъм. Последният бе автор на 10 точки за домакините в последните 180 секунди и заедно с Джейлън Браун подпечата победата им с крайното 126:120.

СТАТИСТИКА ОТ БОСТЪН – БРУКЛИН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани