5.8 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияДжеймс Гавин за битката с COVID-19: Научих се да контролирам това, което...

Джеймс Гавин за битката с COVID-19: Научих се да контролирам това, което мога и да тренирам усилено

Гардът на Берое знае как да преминава без тежките изпитания, които не са никак малко в живота му

Един от най-добрите чужденци в НБЛ през миналия сезон Джеймс Гавин сподели как е преодолял изпитанието COVID-19. Пред медиите отвъд океана гардът на Берое говори и как се научил да прeминава през трудностите.

Хванах коронавирус, докато играех в България. Така че и аз преминах през това. Научих се да контролирам това, което мога и да тренирам усилено, за да преодолея нещата, които не мога„, казва Джеймс Гавин.

Имаше време, в което си мислих – Защо аз?! Но отдавна спрях да се самосъжалявам. С течение на времето се примирих с всичко. Не можете да се страхувате от предизвикателствата. Имах заболяване и намерих начин да го заобиколя, да поддържам усещането, че мога да се справя. Не можете да станете по-добри, ако не играете„, допълва 190-сантиметровият баскетболист.

Джеймс Гавин не е играл баскетбол в гимназията. Той е диагностициран с Болестта на Крон, която засяга стомашно-чревния тракт. В най-трудния си период е тежал 90 кг. През 2011 г. е приет като студент в Мисисипи Стейт, но най-тежкият му миг тепърва предстои.

Седях в час по английски в първата си година, правехме тест и беше четвъртък“, спомня си Джеймс Гавин: „Телефонът ми полудя от обаждания и съобщения. Семейството ми отчаяно се опитваше да се свърже с мен. Тогава разбрах, че 16-годишният ми брат Джак е загинал в автомобилна катастрофа.“

Джак Гавин е волейболист и отличник в гимназията. Джими напуска училище и се прибира вкъщи, за да бъде с баща си Майк, майка си Сюзън и малкия си брат Грант.

Това е обаждането, което никога не забравя“, каза Гавин: „Вече бях без баскетбола и бях загубил брат си. Загубих това, което бях.

След известно време Джими се изправя, посещава обществен колеж, където наваксва пропуснатото в баскетболно отношение в гимназията. Макар че продължава да се бори със здравословни проблеми, не се отказва и се опитва да се раздава във всяка секунда на паркета.

В последния си сезон на колежанско ниво Джими преминава през Уинтроп, където е капитан и записва средно по 18.7 точки, а Джак е с него на всяка крачка.

Той е част от мен завинаги. Правя го, за да почета паметта му. Това ми напомня да се възползвам от всяка възможност, която имам да играя„, смята Гавин, който носи името на брат си на маратонките си, докато играе.

През 2016 г. Джими е поканен от Орландо в Лятната лига на НБА. След това преминава през професионалните лиги на Литва, Полша, Хърватия и Русия. През есента на 2019 г. за първи път пристига в България, за да се присъедини към Черно море Тича. За последно у нас игра за Берое, с който достигна до 1/4-финалите в НБЛ през последния сезон.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани