11.4 C
София
вторник, април 23, 2024
НачалоБългарияДеян Карамфилов остава в Рилски спортист

Деян Карамфилов остава в Рилски спортист

Гардът ще носи екипа на самоковци и през следващия сезон

Рилски спортист ще запази един от играчите от миналогодишния си състав. Деян Карамфилов ще остане при самоковци и през следващия сезон. 

180-сантиметровият гард ще започне третата си поредна година в Рилецо от есента, след като се присъедини към тима през лятото на 2020 г. С него има 2 Купи на България и Суперкупата през 2021 г., както и два финала в родния елит.

През последния сезон Деян Карамфилов записва средно по 7.2 точки, 2.4 борби и 4.9 асистенции в общо 40 мача по българските терени, както и средни показатели от 7.8 точки, 2.7 борби и 3.2 асистенции в 6 срещи във ФИБА Къп.

Деян Карамфилов преминава още през Левски, с който има титла, Купа и Суперкупа на България. Освен това, играе за Берое, Черно море Тича, както и в младежкия национален отбор в НБЛ и Чардафон.

28-годишният баскетболист е част от разширения състав на България за Евробаскет 2022 и за предквалификациите за шампионата на Стария континент през 2025 г. Деян Карамфилов защитава цветовете на страната ни и в първата фаза на пресявките за световното първенство.

Снимки: LAP.BG и ФИБА

ПрезGoogle
ИзточникSuperbasket.bg
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани