8.5 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоЕвропаДеян Бодирога предлага промяна на формата на Евролигата

Деян Бодирога предлага промяна на формата на Евролигата

Президентът на най-силната клубна надпревара на Стария континент смята, че игровите прозорци на ФИБА не са дали резултати за развитието на играта

Новият президент на Евролигата Деян Бодирога призна, че би искал форматът на турнира да се промени и да се намери решение на конфликта с календарите, свързани и с игровите прозорци на ФИБА, които според него не са успешни. Това сподели самият той при визитата си в сръбската телевизия N1.

„Това продължава от много време, повече от 20 години, откакто клубовете основаха Евролигата. Преди пет години беше гласувано въвеждането на тези „игрови прозорци“ и оттогава те се прилагат. Досега не са дали резултати от гледна точка на това, че предлагат най-доброто на играта. Целта е да играят най-добрите. Трябваше да има паралел с футбола, но във футбола играят най-добрите, а в баскетбола това не се случва. Сегашният календар на турнирите в Европа не позволява развитието на баскетбола по правилния начин. С други думи, някъде има проблем”, споделя Деян Бодирога.

„Моята позиция е да защитавам интересите на клубовете, които са в Евролигата. Смятам, че задължително трябва да има разговор за хармонизиране на календара. Има четири континентални състезания. Това е много за Европа, като дори за обикновения зрител изглежда доста объркващо. Тези ноемврийски и февруарски прозорци, поради невъзможността на играчи от НБА и Евролигата да играят, поставят под въпрос качеството на мачовете и всичко останало“, смята Деян Бодирога.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани