Деян Бодирога: Влизаме в нова ера на Евролигата

Ще продължим да създаваме и разширяваме сферите на влияние на нашите турнири, заяви сребърният медалист от Олимпиадата в Атланта през 1996 г.

698

Деян Бодирога официално бе представен като нов президент на Евролигата. Сребърният медалист от Олимпиадата в Атланта през 1996 г. с бивша Югославия ще се съсредоточи върху подобряване на качеството и имиджа на най-силната клубна надпревара на Стария континент.

Влизаме в нова ера на Евролигата. През последните 20 години най-големият баскетболен турнир в Европа се утвърди като съществен елемент от световния спорт. Бих искал да благодаря на Жорди Бертомеу и неговия екип за тяхната визия и упорита работа. Ще продължим да създаваме и разширяваме сферите на влияние на Евролигата и Еврокъп, заяви 49-годишният бивш баскетболист. 

Деян Бодирога поема Евролигата до дни

Евролигата има и нов изпълнителен директор. Тези фукции ще изпълнява Маршал Гликман, който е дългогодишен консултант в турнира и през годините помага на предишния президент Жорди Бертомеу.

Предишна статияПавлин Иванов се присъедини към Балкан
Следваща статияЕВРОБАСКЕТ 2022: И Николо Мели се оплака от съдийството (ВИДЕО)
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."