11.5 C
София
вторник, април 23, 2024
НачалоНБАДетройт oправда прогнозите, направи Кейд Кънингам Избор №1 в драфта на НБА...

Детройт oправда прогнозите, направи Кейд Кънингам Избор №1 в драфта на НБА (видео)

19-годишният гард е готов да помогне на Пистънс да си върнат старата слава

Детройт даде старт на драфта в НБА и заложи с Избор №1 на Кейд Кънингам на церемонията, която се проведе в „Барклис сентър“ в Бруклин. Надеждите на Пистънс са, че именно звездата на Оклахома Стейт ще върне тима сред претендентите на Изток.

Все още е доста трудно за приемане. Думите не могат да обяснят емоциите. Всички са толкова щастливи. Семейството ми е тук. Да мога да отпразнувам този момент с тях е благословия. Харесвам града, харесвам отбора, така че нека да го направим„, заяви Кейд Кънингам пред ESPN.

19-годишният гард е роден в Арлингтън, щата Тексас. Израства, играейки американски футбол, което му помага да стане по-добър подавач. Решава да се отдаде на баскетбола, след като гледа брат си в колежа.

Започва да тренира в гимназията в родния си град, а след това преминава през още едно училище преди да се озове в академията „Монтверде“, чийто тим извежда до рекорд от 25-0 във втория си сезон, записвайки средно по 13.9 точки, 4.2 борби и 6.4 асистенции. Става Мистър Баскетбол на САЩ през 2020 г.

На колежанско ниво през последната година Кейд Кънингам блести за Оклахома Стейт, като за него реализира средни показатели от 20.1 точки, 6.2 борби и 3.5 асистенции. Попада в Идеалната петица на NCAA за миналия сезон, като прибира наградите за Играч на годината и за Новобранец на годината в конференцията Big 12.

Очаквано Хюстън и Кливланд заложиха под №2 и №3 в драфта на НБА на Джейлън Грийн и Еван Моубли. Торонто даде шанс на Скоти Барнс под №4. Звездата на Гонзага Джейлън Съгс бе избран под №5 от Орландо.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани