13.8 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоНБАДенвър си отмъсти на Финикс (видео)

Денвър си отмъсти на Финикс (видео)

MVP в НБА от миналия сезон Никола Йокич с дабъл-дабъл за Нъгетс

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Денвър заличи пасив от 16 точки, за да спечели на старта на сезон №75 в НБА. Нъгетс се справиха с финалиста в лигата от 2020/2021 Финикс със 110:98 като гости. Това бе първата среща между двата състава след сблъсъка им на полуфиналите на Запад през миналия сезон, в който Нъгетс отстъпиха в 4 мача.

НАЙ-ДОБРИ: MVP в НБА от последната година Никола Йокич започна с дабъл-дабъл за Денвър – 27 точки и 13 борби. Уил Бартън добави 20, 6 борби и 5 асистенции. Майкъл Портър Джуниър се разписа с 15 точки, 6 борби и 5 асистенции.

Микал Бриджис бе най-добър за Финикс с 16 точки и 5 борби. Крис Пол и ДиАндре Ейтън останаха с по 15, като първият направи и 10 асистенции.

КЛЮЧЪТ: Сънс изпитваха сериозни трудности в стрелбата през последната четвърт, в която имаха едва 16 точки. Домакините бяха без кош близо пет минути в този период, а това даде шанс на Денвър да овладее контрола над двубоя, воден от Никола Йокич, който се отличи с няколко важни стрелби в последните минути. Арън Гордън пък се понрави с чадър срещу Девин Букър пред пейката на „слънцата“.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 22 октомври Денвър ще приеме Сан Антонио, а Финикс ще излезе срещу Лос Анджелис Лейкърс. 

СТАТИСТИКА ОТ ФИНИКС – ДЕНВЪР 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани