10.6 C
София
четвъртък, април 18, 2024
НачалоНБАДенвър на финал на Запад след 11-годишна пауза (видео)

Денвър на финал на Запад след 11-годишна пауза (видео)

Нъгетс отстраниха един от фаворитите за върха в НБА след 4-3 победи

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Денвър поднесе най-хубавия подарък за рождения ден на своя треньор Майк Малоун. Нъгетс отново преодоляха двуцифрен пасив и шокираха Лос Анджелис Клипърс със 104:89 в решителния мач №7 от полуфиналите на Запад, за да триумфират с 4-3 победи в серията.

И ОЩЕ: Денвър си осигури място на финал в Западната конференция на НБА за първи път от 2009 г. Нъгетс станаха първият отбор в историята на лигата, който два пъти в един и същи сезон обръща серии от 1-3 до 4-3 успеха, след като сториха това и срещу Юта.

НАЙ-ДОБРИ: Джамал Мъри поведе Денвър с 40 точки, като бе 6/13 от тройката. Никола Йокич оформи трипъл-дабъл – 16, 22 борби и 13 асистенции. По 14 точки добавиха Джеръми Грант и Гари Харис.

Монтрезъл Харъл бе най-резултатен за Клипърс с 20 точки. Кауай Ленърд вкара 14 плюс 6 борби и 6 асистенции. Пол Джордж остана с 10 точки.

ПОВРАТНА ТОЧКА: Нъгетс изоставаха с 12 точки през първото полувреме, а освен това, имаха пасив от 7 точки в началото на третата четвърт, когато се събудиха. След това направиха серия от 35-13, за да си изградят аванс от 15 точки през последната четвърт.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В спор за място на финала в НБА Денвър ще се изправи срещу Лос Анджелис Лейкърс. В серията се играе до четири успеха от седем двубоя. Мач №1 ще бъде на 18 септември. 

СТАТИСТИКА ОТ КЛИПЪРС – ДЕНВЪР

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани