17.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоНБАДенвър започна ударно в полуфиналите на Запад (видео)

Денвър започна ударно в полуфиналите на Запад (видео)

Нъгетс взеха предимство в дуела с Финикс

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Денвър даде старт на участието си на полуфиналите в Западната конференция на НБА с победа. На свой терен Нъгетс се наложиха над Финикс със 125:107 и вече водят с 1-0 в серията от втория кръг на елиминациите в най-силното първенство в света.

НАЙ-ДОБРИ: Джамал Мъри поведе колоната на реализаторите за Денвър с 34 точки, включително 6 тройки, плюс 5 борби и 9 асистенции. Никола Йокич добави 24, 19 борби и 5 асистенции. Арън Гордън приключи с 23 точки и 6 борби.

Кевин Дюрант бе най-добър за Финикс с 29 точки и 14 борби. Девин Букър го последва с 27 и 8 асистенции. Диадре Айтън остана с 14 точки и 7 борби.

КЛЮЧЪТ: Водейки със 106:95 7.40 мин. преди края, Нъгетс направиха серия от 14-0, за да приключат всичко в този мач. Денвър стигна до аванс от 25 точки и се подобри до 38-7 у дома в редовния сезон и в плейофите.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В серията се играе до четири успеха от седем срещи. Мач №2 между Денвър и Финикс ще бъде на 2 май. 

СТАТИСТИКА ОТ ДЕНВЪР – ФИНИКС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

  1. […] Баскетболистът на Финикс в НБА Девин Букър предизвика силни емоции в своя почитателка. Зоуи се срещна със своя идол преди двубоя на „слънцата“ срещу Нъгетс, който се проведе миналата нощ и бе спечелен от Джамал Мъри и компания със 125:107. […]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани