12.4 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоЕвропаДейвид Блат: Никога не се предавайте

Дейвид Блат: Никога не се предавайте

Бъдете най-добрата версия на себе си, казва специалистът, който бе диагностициран с множествена склероза през 2019 г.

През 2019 г. Дейвид Блат бе диагностициран с множествена склероза, заради което напусна Олимпиакос и оттогава се отдалечи от баскетбола. Името му обаче завинаги ще остане част от историята на Евролигата. Специалистът винаги е бил открит за състоянието си. 

„Първо, никога, никога не се предавайте. Когато се събудя сутрин не всеки ден е един и същ, и не всеки ден е добър. Бъдете отворени и честни със себе си за това, което можете и не можете да правите. Бъдете позитивни, активни относно лечението и помощта, която можете да получите. Тази болест се случва на много хора в живота, но не е само тя. Отговорът е в това как се справяте“, признава Дейвид Блат.

„Няма гарантирано лечение за тези тежки болести. То е много свързано с вашата мотивация и опитите да бъдете най-добрата версия на себе си. И като треньор винаги съм искал това от моите играчи”, допълва Наставник №1 в Евролигата за 2014 г.

Животът не свършва с тази болест. Това е просто още едно предизвикателство, с което да се справите. Трябва да приемате тази възможност да се докажете и да бъдете най-добрата версия на себе си„, казва още Дейвид Блат, извел Макаби Тел Авив до златото в Евролигата през 2014 г.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани