10.3 C
София
сряда, април 24, 2024
НачалоНБАДевин Букър - смъртоносното оръжие на Финикс с латино корени (видео)

Девин Букър – смъртоносното оръжие на Финикс с латино корени (видео)

Искам да бъда специален играч, отсича гардът на Финикс още като малък и днес вече е такъв

Девин Букър отдавна не е само един от най-добрите реализатори в НБА. Гардът се превръща в звезда от новото поколение в лигата, а тази трансформация се случва пред очите на всички почитатели на играта, които следят с трепет изявите му в плейофите през този сезон и стискат палци на Финикс.

Промяната за Девин Букър започва преди точно две години, когато от клуба наемат за треньор Монти Уилямс. Под негово ръководство бившият възпитаник на университета Кентъки се изгражда като лидер, попивайки от опита на Крис Пол, като това си проличава още в „балона“ в Орландо през миналата есен. Започнатото от Сънс в края на 2019/2020 бе надградено през този сезон, а наградата не закъсня – финал в конференцията.

Първи трипъл-дабъл за Девин Букър, Финикс поведе с 1-0 във финала на Запад (видео)

„Слънцата“ обаче едва ли ще се примирят само с това. Финикс даде да се разбере още в първия дуел с Лос Анджелис Клипърс, че единственото важно е победата, а за това виновникът бе Девин Букър. 24-годишният баскетболист стана първият играч на Сънс с трипъл-дабъл след Стив Неш през 2005 г. – 40 точки, 13 борби и 11 асистенции. Освен това, Избор №13 в драфта на НБА през 2015 г. стана вторият в историята на клуба си с трипъл-дабъл с 40 точки след легендата Чарлз Баркли през 1993 г.

От семейството

Избухването на Девин Букър не е просто случайност. Всъщност, искрата е запалена още в детството му. Баща му Мелвин е бивш играч от НБА, носил екипите на Хюстън, Денвър и Голдън Стейт, но изиграл едва 32 мача с тях. След като не успява да се наложи в лигата, той решава да си отправи към Европа, където има 10 сезона в тимове като Армани Милано, Пезаро, Юлкерспор и Химки, за да осигури на сина си добра издръжка. Това е цената в живота.

Страст, от баща на син

Мелвин Букър прекарва около 10 месеца в годината далече от семейството си и затова най-хубавото време за него е лятото, което преминава в дома му в Мос Пойнт, щата Мисисипи. Този период е отреден за малкия Девин. Всяка година майка му Вероника Гутиерес, която има и пуерториканско гражданство, изминава 1654 км. от своята къща в Гранд Рапидс, за да може синът й да види баща си. Това пътуване се повтаря и в края на всяко лято.

Мелвин се възползва от малкото време, което има с Девин, за да подобри уменията му и да го научи на някой и друг трик в спорта, който му позволява да си изкарва прехраната. Точно в онези дни, с баща си, Девин разкрива пред него таланта, който притежава. Един ден Мелвин пита младия баскетболист: „Колко добър искаш да станеш?“, а той му отговаря: „Искам да бъда специален играч!

Тези думи Мелвин Букър повтаря на сина си всеки път, когато той е подложен на тежките тренировки в залата и иска да се откаже. Фраза, която днес има повече смисъл от всякога.

Eто защо: 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани