Двукратен носител на трофея в Евролигата пропуска Евробаскет 2022 заради контузия

Тибор Плайс има проблеми с бедрото в последните месеци

451

Баскетболистът на Анадолу Ефес Тибор Плайс разкри защо няма да играе за Германия на Евробаскет 2022. Двукратният носител на трофея в Евролигата с турския гранд се възстановява от контузия, получена по време на турнира за Купата в южната ни съседка през миналия сезон.

За съжаление, след преглед лекарите ми обясниха, че няма да мога да бъда на европейското. Получих контузия в бедрото през последния сезон и след това играх на обезболяващи. Сега отново ще трябва да премина лечение и няма да мога да се подготвям пълноценно“, заяви Тибор Плайс пред медиите в родината си.

221-сантиметровият баскетболист за последно защитава цветовете на Бундестима през 2016 г., в квалификациите за шампионата на Стария континент през 2017 г. Тогава той записва средно по 6.3 точки и 4.3 борби в 3 двубоя на германците.

Германия е в група B на шампионата на Стария континент, заедно с Унгария, Словения, Литва, Босна и Херцеговина и Франция. Първият мач на немския тим ще бъде на 1 септември срещу сребърния медалист от Олимпиадата в Токио през 2021 г.

Предишна статияКайри Ървинг: Когато дойде моментът да напусна НБА, ще играя от другата страна на океана
Следваща статияТони Дечев сяда на пейката на Балкан
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."