10.7 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоБългарияДве поред за Ямбол в НБЛ тази седмица

Две поред за Ямбол в НБЛ тази седмица

Oтборът на Тони Дечев не се даде на Шумен

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Ямбол записа втора поредна победа в НБЛ през тази седмица. Отборът на Тони Дечев надделя над Шумен с 82:73 като гост в отложен мач от 14 кръг в мъжкия ни елит. Ямболии са с баланс от 6-11 и са осми, докато новакът в шампионата има 2 успеха и 16 поражения, което го поставя на девета позиция.

НАЙ-ДОБРИ: Тадж Ридли финишира с 23 точки и 9 борби за Ямбол. Джерeмая Пейдж добави 20 и 5 асистенции. Кръстан Кръстанов се отчете с 10 точки и 5 борби.

Александър Милов бе най-резултатен за Шумен с 26 точки и 6 борби. Виктор Серафимов остави срещу името си 13, 6 борби и 5 асистенции. Деян Биелич остана с 10 точки и 7 борби.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: Двата отбора стояха равностойно на паркета през първите 10 минути, но гостите все пак излязоха напред с тройка на Александър Матушев за 29:26. През втория период Александър Милов и Виктор Серафимов продължиха да тормозят съперника, но Ямбол отвърна чрез Кръстан Кръстанов, Джеремая Пейдж и Тадж Ридли, за да стигне до 49:43 в своя полза.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: Ямболии успяваха да опазят лидерството си и през третaта част, въпреки че Шумен намали до 58:61 чрез Деян Биелич, Александър Милов и Константин Паисиев. Натистикът на домакините даде резултат в последната четвърт, кaто те дори поведоха чрез Милов и Георги Кендеров за 65:64. Ямбол обаче отговори чрез Дарин Иванов, Александър Матушев и Джеремая Пейдж, които оформиха крайното 82:73.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 6 март Ямбол ще приеме Берое, а три дни по-късно Шумен ще бъде домакин на Рилски спортист.

СТАТИСТИКА ОТ ШУМЕН – ЯМБОЛ

Вижте пълен запис на двубоя:

 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани