4.8 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоНБАДве поред за Бостън във финалите на Изток (видео)

Две поред за Бостън във финалите на Изток (видео)

16 тройки свършиха работа на Селтикс за 2-3 в серията

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Бостън спечели втората си поредна победа във финалите на Източната конференция и намали преднината на Маями до 2-3 в серията. На свой терен „келтите“ се наложиха над съперника със 110:97 в петия мач от третия етап на елиминациите в НБА.

НАЙ-ДОБРИ: Дерик Уайт даде тон на Бостън с 24 точки, включително 6 тройки. Маркъс Смарт добави 23 и 5 откраднати топки. С по 21 точки приключиха Джейсън Тейтъм и Джейлън Браун, като първият допълни сметката си и с 8 борби и 11 асистенции.

Дънкан Робинсън бе най-резултатен за Маями с 18 точки и 9 асистенции. Бам Адебайо финишира с 16 и 8 борби. Хейууд Хайсмит остана с 15 точки.

КЛЮЧЪТ: Селтикс заложиха на стрелбата от тройката и не сбъркаха – 16/39 срещу 9/23 за съперника. Освен това, домакините допуснаха и по-малко технически грешки – 9 срещу 16 за „горещите“.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Шестият мач от серията между Маями и Бостън ще бъде на 28 май.

СТАТИСТИКА ОТ БОСТЪН – МАЯМИ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

  1. […] Баскетболистът на Маями Джими Бътлър вярва, че неговият тим ще триумфира в Източната конференция на НБА. Участникът в 6 издания на Мача на звездите отвъд океана сподели това след загубата на „горещите“ в петия мач от финалите ср…. […]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани