17.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоЕвропаДва български отбора в Топ 100 в Европа

Два български отбора в Топ 100 в Европа

Балкан и Рилски спортист намират мeстa в класация на Еurobasket.com

Два български отбора попадат в Топ 100 на Европа. Това показва последното издание на класацията на сайта Еurobasket.com, обновена на 15 февруари.

Балкан е класиран на 74-то място в подреждането, като има общ баланс от 13-5 и 94 точки. Ботевградчани се класираха за плейофите в Топ 16 на ФИБА Къп след 2 победи и 1 загуба на турнира в Истанбул през миналия месец. В НБЛ пък селекцията на Йовица Арсич заема трето място с 11 успеха и 5 поражения.

Любопитното е, че със същия актив в класацията е и шампионът на Испания и участник в Евролигата Баскония.

Вторият роден тим в подреждането e Рилски спортист. Селекцията на Людмил Хаджисотиров заема 84-та позиция с общ баланс 15-4 и 90 точки. Самоковци също ще участват в плейофите на ФИБА Къп, след като си проправиха до втората фаза с 1 победа и 2 загуби в първия турнир. В българския шампионат пък Рилецо е лидер с 14 успеха и 2 поражения.

Интересен факт е, че Рилски спортист изпреварва в ранкинга Олимпиакос на Александър Везенков, който е 90-ти с 11 победи и 13 загуби, но гръцкият гранд участва единствено в Евролигата през този сезон.

Под внимание в класацията се вземат резултатите на отборите в националните първенства, както и участията им в европейските клубни турнири и резултатите им от последните пет седмици. Лидер в подреждането е Реал Мадрид с общо 172 точки, а след него се нареждат Барселона, Анадолу Ефес, Армани Милано и Фенербахче.

Цялата класация можете да видите тук

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани