10.8 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоБългарияДвама представители от федерацията ще присъстват на Генералната асамблея на ФИБА

Двама представители от федерацията ще присъстват на Генералната асамблея на ФИБА

Георги Глушков и Елеонора Рангелова ще бъдат част от заседанията този уикенд във Вилнюс

Българската федерция по баскетбол ще има двама представители на Генералната aсамблея на ФИБА във Вилнюс този уикенд. Президентът на централата Георги Глушков и генералният мениджър Елеонора Рангелова ще присъстват на заседанията, на които се очаква да бъде взето окончателно решение за участието на Русия на Евробаскет 2022.

„Сборная“ е в група А заедно с България, домакина Грузия, световния шампион Испания, Турция и Белгия на шампионата на Стария континент през септември.

От ФИБА потвърдиха решението си от 1 март да извадят отборите на Русия и Беларус от състезанията под нейна егида. Това означава, че Русия няма да играе на световното първенство за жени в Австралия тази есен, като тимът ще бъде заменен от Пуерто Рико.

Русия и Беларус бяха изключени и от квалификациите за световното първенство през 2023 г. при мъжете. Русия е в група Н, докато Беларус е в група В. Според решението на ФИБА, резултатите на двата отбора в квалификациите се анулират, а други държави няма да ги заменят. Това означава, че останалите три отбора в групите В и Н продължават автоматично към втората фаза на световните квалификации.

ФИБА отмени и провеждането на всички планирани състезания на територията на двете страни, както и участието на формации от двете страни на турнири и шампионати за подрастващи и 3х3.

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани