12.8 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоЕВРОБАСКЕТ 2022Двама национали на Финландия сложиха край на кариерите си

Двама национали на Финландия сложиха край на кариерите си

Петери Копонен и Шон Хъф играха за последно на европейското

Две от големите имена във финландския баскетбол Петери Копонен и Шон Хъф сложиха край на своите кариери. Двамата изиграха заедно последния си мач, който бе 1/4-финалът срещу Испания на европейското в Берлин.

Петери Копонен e шампион в Еврокъп през 2015 г. с Химки. Преминава още през тимове като Хонка, Виртус Болоня, Барселона, Байерн Мюнхен, Реджо Емилия и Хелзинки. Освен това, във визитката си 34-годишният баскетболист има още злато в турнира Еврочалъндж от 2009 г., Купа на Испания от 2018 г. и злато в немската Бундеслига от 2019 г. Най-добър шести играч във ВТБ Лигата от 2015 г. 7 пъти е избиран за Играч №1 в страната си и 2 пъти печели злато в местната лига. Носител на Купата на Финландия от последния сезон. На европейското той записва средно по 5 точки и 2 асистенции в общо 7 мача.

Шон Хъф слага край на професионалния си път на 38 години. В него той има периоди в Хонка, Маруси, Кавала, Форли, Кремона, Орландина, Лудвигсбург, Льо Портел, Фракфурт и Хелзинки. 2-кратен шампион на Финландия и носител на Купата на страната през 2021/2022. На първенството на Стария континент крилото има средни показатели от 4.9 точки и 2.3 борби в 7 срещи.

ЕВРОБАСКЕТ 2022: Испания се върна от -15 точки и би Финландия на 1/4-финалите (видео)

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани